Wat is een snurkbeugel en hoe werkt het?

snurkbeugel

Snurk jij hard en veel? Je bent niet de enige. Er zijn letterlijk miljoenen mensen die snurken in Nederland. Niets om je voor te schamen dus. Je kunt er wel wat aan doen. Namelijk met de snurkbeugel.

snurkbeugel

Wat is een snurkbeugel?

De snurkbeugel is een bitje dat je tijdens de nacht kunt dragen om snurken te voorkomen. De snurkbeugel is geschikt voor mensen die:

  • af en toe snurken
  • regelmatig snurken
  • snurken als ze op hun rug liggen

Snurken wordt meestal veroorzaakt door het wegzakken van de tong richting te keel. De opening die dan overblijft om doorheen te ademen is zo nauw, dat er een ronkend geluid ontstaat. Dat is bij sommigen maar een heel klein beetje te horen en bij anderen is het oorverdovend. Voor de duidelijkheid: je kunt daar niets aan doen. Het is dan ook niks om je voor te schamen, het hoort gewoon bij je lichaam. Er zijn wel mensen die met name snurken als ze veel alcohol drinken. De oplossing is dan natuurlijk simpel: minder of geen alcohol drinken. Voor alle andere mensen die ook nuchter flink snurken is er de snurkbeugel.

snurkbeugel

Hoe zit die beugel?

Sommige mensen krijgen al traumatische flashbacks als ze de term beugel horen. Maar de snurkbeugel lijkt totaal niet op de beugels die je vroeger wellicht hebt gedragen om je tanden recht te zetten. Ze zijn – mits goed en op maat gemaakt – hartstikke comfortabel. Na een paar nachten merk je niet eens meer dat je zo’n beugel draagt.