Professioneel portofoons inzetten

Wanneer je effectief wilt kunnen communiceren tijdens industriële stops of georganiseerde evenementen kun je portofoons inzetten. Hiermee kun je op een eenvoudige en snelle manier in contact staan met een groot aantal gebruikers gezien het makkelijk is om te communiceren in verschillende groepen. In de volksmond worden portofoons ook wel eens walkie talkies genoemd. In Rotterdam of Amsterdam kun je eenvoudig zakelijke portofoons huren via Firecom.nl.

Welk type portofoon is geschikt?

Zakelijke portofoons worden doorgaans onderverdeeld in digitale en analoge portofoons. Analoge portofoons hebben een bereik van ongeveer vijf tot tien kilometer in open veld. Het nadeel van analoge portofoons is dat de spraakkwaliteit relatief slecht kan zijn en daarbij bestaat de mogelijkheid dat dit type afgeluisterd worden. De digitale portofoons hebben ongeveer 25 procent meer bereik en beschikken over hetzelfde vermogen en een hogere spraakkwaliteit van een hoog en continu niveau. Wanneer er portofoons in de PMR band ingezet worden voor particulier gebruik dan is hier geen licentie voor nodig. Digitale portofoons hebben meer mogelijkheden betreft GPS locatie en spraakberichten en kunnen er meldingen vanuit een brandmeldlocatie worden weergegeven. Hierdoor is bij dit type portofoon wel een licentie nodig en worden ook meer professioneel ingezet. 

Zakelijk portofoons huren

Doorgaans kun je portofoons huren vanaf vijf euro per dag. Wanneer je een langere periode zakelijke portofoons wenst te huren, dan worden de prijzen naarmate de lengte van de periode lager. De portofoon die verhuurd wordt is de Motorola DP 1400. Dit is een professionele portofoon die van een standaard vergunning gebruik maakt en erg goed bereik heeft. Bij het huren van zakelijke portofoons zijn het onderhoud, de programmering en de service inbegrepen. De eigen risicobedragen en het kwijtraken van de apparaten kunnen gedekt worden met verzekeringen. Hieromtrent kun je je ook laten adviseren.