Bij vliegengordijncenter.nl bestel je horren op maat

Om alle insecten in de zomermaanden buiten te houden heb je horren op maat nodig, liefst voor alle ramen en deuren in je woning. Je kunt zelf horren op maat maken. Bestel dan universele raamhorren, meet de kozijnen goed op en maak de horren op maat door de bijgevoegde handleiding goed op te volgen. Als je daar geen zin in hebt kun je de horren volledig op maat laten maken en monteren. Vooral als je van plan bent om horren in een geleiderail te plaatsen  is dat aan te raden.

Zelf horren op maat maken

Bij de meeste woningen is het horren op maat maken een fluitje van een cent. Horren die aan de buitenkant van de ramen en de deuren worden geplaatst worden vastgemaakt met een click-systeem. Dat werkt heel eenvoudig en kan bijna niet fout gaan. Het moeilijkste is het opmeten van de breedte en hoogte van de ramen en deuren. Wat je precies moet meten staat duidelijk in de bijgevoegde instructies. Als je de goede maten aftekent op het frame van de horren is dit met eenvoudig gereedschap op maat te maken. Neem er wel de tijd voor, want anders loop je het risico iets te beschadigen.

Horren op maat tijdelijk verwijderen

Veel mensen vinden het niet zo mooi als de raamhorren in de donkere winterperiode voor de ramen blijven zitten. Hoewel het niet nodig is zijn de horren gemakkelijk te verwijderen. Denk er bij het opbergen van de horren aan dat er geen scherpe punten door het gaas kunnen dringen. Als je horren op maat hebt gemaakt is het handig als je een merkje op de horren zet. Dan weet je in het voorjaar in welk kozijn de horren weer teruggeplaatst moeten worden. Alleen raamhorren en deurhorren die met clips zijn bevestigd zijn in de winter gemakkelijk te verwijderen.