Lekkage in de badkamer,zo los je het op

Een lekkage in de badkamer kan voor heel wat ongerief zorgen. Niet alleen zorgt een lekkage voor een hogere waterrekening, maar kan het geluid van een lekkende kraan of leiding ook heel lastig in de oren klinken. Het is daarom belangrijk om de lekkage zo snel als mogelijk op te lossen. Dit kan je zelf doen of kan er een loodgieter bij gehaald worden.

Waar in de badkamer is het lek?

Het is belangrijk om eerst goed na te gaan waar het lek zich bevind. Een natte plek onder een kraan kan duiden op een lek bij de kraan zelf of een leiding. Het kan ook zijn dat het badmeubilair in de weg staat om een goede analyse te maken van de locatie. Zorg ervoor dat alles heel netjes word verwijderd zodat je later deze weer in elkaar kunt zetten. Nadat je het lek hebt gevonden kan je de bijbehorende stopkraan (indien aanwezig) dichtdraaien. De hoofdkraan dichtdraaien doe je pas wanneer er zicht is op reparatie omdat er dan nergens in het huis water zal vallen.

Het kan ook voorkomen dat de lek in de leiding zich bevind achter de verkasting of tegelwerk van de badkamer. In zulke gevallen is het raadzaam om een loodgieter in te schakelen die beschikt over de juiste gereedschappen om het lek op te sporen.Naast de watertoevoer kunnen er zich ook lekkages voordoen bij de afvoer. Deze kunnen ook voor heel wat ongerief zorgen. Ga na waar er vochtige plekken zijn op de vloer. Vooral bij badkamers die liggen op een bovenverdieping zal dat te merken zijn in de onderste verdieping.

Als laatst kan er ook water lekken langs de randen van het bad. Dit gebeurt vaker wanneer het materiaal van de gebruikte afdichtingskit is uitgedroogd.

Ga na of je de reparatie zelf kunt verrichten

Het is belangrijk om, nadat de lekkage is gevonden, na te gaan of je het zelf kan verhelpen. Het makkelijkst op te lossen zijn de lekkages langs de randen van het bad. Deze kan je zelf weer verhelpen door met een montagekit de randen opnieuw te verkitten.

Ook een lekkende kraan kan je zelf verwisselen, mits je de juiste werkwijze in acht neemt.

Bij het opsporen en verhelpen van lekkages in de wanden of de afvoer is het echter aan te raden de hulp van een betrouwbaar loodgieter uit Den Haag in te roepen. Niet alleen beschikken die over de juiste gereedschappen, ook hebben ze door de jaren heen de nodige ervaring opgebouwd om het probleem snel en vakkundig op te lossen.

Een lekkage in de badkamer kan je dus oplossen door eerst na te gaan waar het zich bevindt en  proberen om het zelf te verhelpen.Schakel echter, bij twijfel, zeker een loodgieter in die op een snelle en vakkundige wijze het probleem zal oplossen.