Vintage stoel kopen? Let in ieder geval hierop!

vintage stoel

Houd je van vintage en wil je graag een mooie vintage stoel in jouw woonkamer of in een andere kamer hebben staan? Dan kun je kijken of je ergens een leuk exemplaar kunt vinden. Wel zijn er een n aantal punten waar je op moet letten. Je kunt hier meer over lezen in dit artikel.

Echt of nep?

Als je graag een echte vintage stoel wilt, is het belangrijk om te controleren of de stoel ook echt vintage is. Anders betaal je waarschijnlijk een te hoog bedrag voor een nep exemplaar. Kijk daarom zelf goed of de stoel wel echt vintage is. Je kunt eventueel ook een kenner meenemen, als je zelf niet heel veel van vintage af weet.

vintage stoel

Controleren op eventuele defecten

Een vintage stoel is natuurlijk al heel wat jaren uit en het is dan ook niet zo vreemd als de stoel wat defecten heeft. Toch wil je natuurlijk het liefst een vintage stoel zonder defecten. Controleer de stoel daarom goed voordat je hem koopt. Check de lak, de bekleding en ga er even op zitten.

Heeft de stoel wel defecten en wil je hem toch graag hebben? Dan kun je dit natuurlijk laten repareren of zelf repareren. Tel de tijd die of het geld dat je dan kwijt bent wel of bij de kosten van de stoel, zodat je weer hoeveel het je in totaal echt kost.