Een logo laten ontwerpen zorgt voor het beste beeldmerk

Een logo laten ontwerpen is een verstandig besluit. Een goed logo ontstaat niet zomaar. Met één beeld de bedoeling visualiseren. Opvallend, herkend worden, met een waardevast karakter. Voor een ontwerp moet de doelgroep bekend zijn en is duidelijk welk product er wordt geleverd. Waar moet er nog meer rekening mee houden voor een succesvol resultaat? Wist je dat kleurgebruik gevoelens op kunnen roepen? Geel is een energieke kleur en wordt geassocieerd met jeugd, educatie en plezier. Blauw is een betrouwbare kleur, denk aan zakelijk, vertrouwen en eerlijkheid. Kleurgebruik kan veel toevoegen, maar ook teniet doen. 

Eenmaal een logo neergezet, dan is het lastig om terug te draaien. Daarom is zorgvuldig voorwerk belangrijk. Het logo van Coca Cola kennen we allemaal. Dit is niet meer weg te denken, niet? Of denk je dat de cola net zo goed zal verkopen als de rode kleur vervangen wordt door groen? Stel je voor dat de letters niet meer strak zijn, maar cursief en in het lettertype Franklin Gothic Book! Wat zal er dan gebeuren, zal het positief uitpakken? Nee, het logo van Coca Cola is perfect zoals het nu is. Hierover is zeer goed nagedacht, en vooraf zijn er vele ontwerpen afgekeurd of weer bewerkt. Net zo lang tot het geworden is wat het nu is.

Uitbesteden geeft het meest fraaie resultaat

Het ontwerpen van een logo kan je het beste uitbesteden. Bij vrijdagonline.nl denken de ontwerpers graag met je mee. Alles gebeurt in overleg, jij bent de uiteindelijke beslisser. De medewerkers luisteren naar jouw ideeën en wensen. Hun professionele blik maakt dat er een samenhang ontstaat tussen kleuren, lijnen en lettertype. Het wordt een geheel om trots op te zijn. Toch niet helemaal tevreden? Dan zullen de ontwerpers gaan corrigeren tot een resultaat waar je content mee bent. Klaar om de wijde wereld in te gaan. Klaar om gezien te worden.