Je wilt werkstress verlagen en ziekteverzuim terugdringen

werkstress verlagen en terugdringen

In de arbeidspsychologie bekijkt men werkstress vanuit modellen. Neem bijvoorbeeld het Job-Satisfaction model. Werkstress is in dit model een van de factoren die correleert met meer minder plezier op het werk. Maar zoals altijd met correlationeel onderzoek, waar dit model op gebaseerd is, wordt hiermee geen causaal verband aangetoond. Wil je meer weten over werkstress verlagen en ziekteverzuim terugdringen dan raad ik je aan je in te lezen in de arbeidspsychologie.

werkstress verlagen en terugdringen

Ziekteverzuim terugdringen maar werkstress hoog houden

Gestreste werknemer werken lekker door. Dat is algemeen bekend. Hoe houdt je nou de werkstress op een maximum zonder dat het werknemers teveel wordt en ze als bosjes uit de burn-out-lucht beginnen te vallen? Vastbinden aan het bureau, de eeuwenoude truc werkt nog steeds. Pas er wel op dat je een stevig touw neemt met dubbele kern dat behandeld is tegen vocht. Werknemers hebben scherpe voortanden en knagen binnen de kortste keren door hun touwen heen. Als ze eenmaal thuis zijn, blijven ze thuis.

Werkstress verlagen maar ziekteverzuim opschroeven

Je wilt geen stress op het werk maar wil wel zoveel mogelijk ziekteverzuim? Organiseer een groot personeelsfeest. Iedereen kan dan lekker dansen met elkaar en als iets stress verminderd is het wel lekker dansen! Daarna is iedereen alleen zo brak dat ze waarschijnlijk hun gezicht een dag niet op het werk laten zien.