Dit is wat een sportfysio in Leidsche Rijn voor je kan doen 

sportfysio leidsche rijn

 Wanneer je topsport beoefent of om een andere reden veel sport, dan wil je natuurlijk je prestaties verbeteren. Daarnaast moet je eventuele blessures snel en adequaat behandelen. Daarmee kan een sportfysio in Leidsche Rijn je helpen. 

Wat doet een sportfysio?

Sportfysiotherapeuten richten zich binnen de fysiotherapie geheel op blessures die ontstaan zijn door het beoefenen van sport. Nadat de sportfysiotherapeut de oorzaak van de klacht heeft onderzocht wordt een behandeling gestart om de blessure te genezen. Daarbij geven sportfysiotherapeuten de cliënt begeleiding en advies om het sporten te kunnen hervatten en toekomstige blessures te voorkomen. Het werk van de sportfysio is dus op meerdere facetten gericht.

sportfysio leidsche rijn

Topsporters

Een topsporter heeft vrijwel altijd toegang tot een sportfysiotherapeut. Topsport vraagt veel van je lichaam en het behandelen van klachten is dan ook zeer belangrijk. Je ziet geregeld dat deze gespecialiseerde therapeuten bijvoorbeeld meereizen naar grote wedstrijden of zelfs de olympische spelen om een team te ondersteunen. De sportfysio heeft vaak echter ook een plek in een kliniek van fysiotherapeuten want ook amateursporters hebben soms zeer specifieke klachten door overmatig trainen waar een specialist voor nodig is.