Wat is voegmortel en waarvoor kun je het gebruiken?

voegmortel

Er zijn van die termen waar je nooit van hebt gehoord maar als ze eenmaal kent, vergeet je ze nooit meer. Dat geldt onder andere voor voegmortel. Lees hier wat voegmortel is en wat je er allemaal mee kunt doen, wat jij ongetwijfeld nog niet wist.

voegmortel

Wat voegmortel is

Voegmortel wordt met name buiten gebruikt in tuinen en op de oprit. Voegmortel is zeer fijn inveegzand dat gebruikt wordt voor het voegen van terras, bestrating, sierbestrating en opritten. De ronde korrel zorgt ervoor dat water makkelijk kan wegstromen, maar dat onkruid geen kans heeft om te groeien. Je kunt het dus gebruiken voor je buitenterras, je tuin, je voortuin, bestrating en nog veel meer. Het is niet alleen populair bij particulieren. Ook de overheid gebruikt veel voegmortel als het gaat om de afwerking van bestrating en andere toepassingen. 

Waar het voor wordt gebruikt

Voegmortel is vooral ideaal als opvulling maar gaat dus ook onkruid tegen. Dat is handig wanneer je geen weelderige tuin wil hebben maar ook niet al te veel tijd kwijt wil zijn aan onderhoud. Voegmortel is dan het beste product dat je kunt kiezen, vooral omdat er ook veel verschillende soorten van zijn.