Een fibaro schakelaar kopen: wat is het en wat doet het?

fibaro schakelaar kopen

Je leven kan een stuk aangenamer, makkelijker en comfortabeler worden als je maar de juiste schakelaar in huis haalt. Een fibaro schakelaar kopen kan bijvoorbeeld je leven aanzienlijk veranderen. Bij het fibaro systeem plaats je verschillende modules, ofwel kleine apparaatjes, tussen je bestaande apparaten en het stopcontact. Zo kun je dit apparaat nu op afstand bedienen.

fibaro schakelaar kopen

Soorten schakelaars

Neem bijvoorbeeld de standaard aan/uitschakelaar. Deze kun je dus gebruiken door hem tussen het stopcontact en een lamp te plaatsen. Dit kun je echter bij meerdere lampen tegelijk doen. Vervolgens kun je met de fibaro app al deze lampen aansluiten op je smartphone. Ben je vergeten de lamp uit te doen? Dan gebruik je dus gewoon eventjes die app en hoef je niet meer op te staan en terug naar de kamer te lopen. 

Aansluiten op de controller

Deze slimme apparaten en slimme schakelaars moet je wel allemaal aansluiten op het hart van het systeem. Dit noemen we ook wel de controller. Dit heet eigenlijk het Home Center en is bijvoorbeeld met een wifi-netwerk te verbinden op een tablet of smartphone. Vanaf die controller of tablet of wat je ook gebruikt, kun je dan dus alle apparaten in het huis besturen.