Aov vergelijken doe je gemakkelijk online

aov vergelijken

Wil jij je aov vergelijken met anderen om te zien of het goedkoper kan? De arbeidsongeschiktheidsverzekering is duur, zeker als je deze als persoon afsluit omdat je een ondernemer met of zonder personeel bent. Toch kan het misschien goedkoper.

Wat is een aov?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is in Nederland een verzekering voor zelfstandig ondernemers die de verzekerde voorziet in een periodieke uitkering bij ziekte of invaliditeit. De arbeidsongeschiktheidsverzekering kan een schadeverzekering of een sommenverzekering zijn. Er zijn heel veel gradaties in aov’s en het hangt ook sterk af van je beroep of en hoe je dit kunt verzekeren.

aov vergelijken

Aov vergelijken

Als je een andere aov wil dan zijn er online vergelijkingswebsites die je kunnen helpen om je onderzoek te doen. Realiseer je wel dat jouw premie wellicht door je beroep veel hoger is dan die van een buurman of collega. Dit heeft namelijk allemaal te maken met jouw persoonlijke leefstijl en situatie, maar vooral ook met je beroep. Hoe gevaarlijker je werkzaamheden zijn, hoe moeilijker het is om je te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Het wordt er vaak ook aanzienlijk duurder van omdat je voor de verzekeringsmaatschappij nu eenmaal een groter risico vormt dan andere ondernemers.