Zo werkt online praten met een psycholoog

online praten met een psycholoog

De drempel om naar de psycholoog te gaan is niet meer hetzelfde als vroeger. Dat hebben we te danken aan het internet. Dankzij het internet kunnen we soepel, snel en eindeloos communiceren op afstand. Zo kun je dus online praten met een psycholoog. Dat maakt het voor veel mensen een stuk gemakkelijker om hulp te zoeken.

De angst voor nieuwe dingen

online praten met een psycholoog

Er is een grote groep mensen die best hulp van een psycholoog kan gebruiken maar het een ontzettend grote stap vindt om naar zo’n kantoor te gaan, een afspraak te maken en face-to-face contact te maken. Denk bijvoorbeeld aan mensen met:

  • pleinvrees
  • een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis
  • hypochondrie

Toch hulp, vanuit huis

Het is voor deze en nog veel meer andere mensen echt een verademing dat ze online hulp kunnen krijgen. De angst van zo’n afspraak wordt volledig weggenomen en in plaats daarvan kun jij je volledig richten op jezelf en je beter gaan voelen. Een online chat met een psycholoog begint vaak met een soort intakegesprek maar dan wat minder formeel dan je gewend bent. Je kunt je eigen naam gebruiken of ervoor kiezen om nog even anoniem te blijven. Bij zo’n chat kun jij zoveel de regie nemen als je zelf wil.