B2b sales lead generation: hoe pak je dat aan?

b2b sales lead generation

De verkoop van je product of dienst is een vak apart. Het is dan ook niet voor niks dat zoveel mensen zich specialiseren in sales. Daaraan kun je dit soort taken dan ook uitbesteden. B2b sales lead generation kun je bijvoorbeeld deels uit handen geven. Wil je dat niet, dan zijn er nog allerlei hulpmiddelen bedacht die het voor jou als leek makkelijker maken.

b2b sales lead generation

Het salesgen

Sales is in principe gewoon de Engelse term voor verkoop. Een ondernemer verkoopt vaak een product of dienst, maar om dit te kunnen doen moet je klanten hebben. Die klanten benaderen en overtuigen om jouw product te kopen, dat noemen we sales. Het is echter een heel specifieke vaardigheid die lang niet iedereen bezit. Het salesgen moet een beetje in je zitten en als dat niet zo is dan kun je beter hulp inschakelen.

Uitbesteden of niet 

Lead generation kun je aanpakken door het volledig uit handen te geven, door het deels uit handen te geven of door fijne hulpmiddelen in te zetten die het makkelijker maken om het zelf te doen. B2b sales lead generation is dan zo gepiept. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar speciale software voor de leads.