Het belang van een BHV cursus

Een van de belangrijkste onderdelen van veiligheid op de werkvloer is het aanstellen van verschillende BHV’ers. BHV staat voor Bedrijfshulpverlening en deze cursus is onder ander te volgen bij G4S, een van de meest bekende organisaties als het gaat om trainingen en safety. Na het volgen van een BHV cursus, dat zo’n twee dagen duurt, ontvang je een certificaat waarmee je bevoegd bent om hulpverlening te verlenen bij een ongeval. Maar ook bij een brand ben je goed voorbereid en weet je de juiste stappen te ondernemen.

Wat leer je met BHV?

Wat leer je precies tijdens de cursus BHV? Deze cursus bestaat uit verschillende onderdelen die stuk voor stuk beginnen met wat theorie. Deze theorie vormt een belangrijke basis van wat je in de praktijk gaat leren. Je leert onder andere brand bestrijden, alarmeren, ontruimen en communicatie. Ook levensreddende handelingen is een onderdeel van de BHV cursus. Er wordt twee dagen lang volop geoefend zodat in een geval van nood de BHV’ers precies weten wat ze moeten doen. 

Je kunt er ook voor kiezen om een E-Learning te doen van een BHV cursus in combinatie met een opleiding AED. Deze cursus kan in één of twee dagdelen gevolgd worden via internet. Het praktijkgedeelte kan in een dag worden gevolgd op een van de trainingslocaties van een G4S trainingscentrum. Wanneer je de cursus in een besloten groep wilt volgen kun je ook een eigen locatie aangeven. De cursus zal hier dan worden gegeven door experts van G4S. Met een certificaat op zak zijn de BHV’ers klaar om hulp te verlenen in het geval van nood, brand of een ander ongeval waarbij direct actie ondernomen moet worden.